קצת הסטוריה על שמן חוחובה

 

צמח החוחובה הגיע במקור ממדבריות במרכז אמריקה, שם שימש לאורך שנים את המקומיים בשמירה על העור.
הצמחים הראשונים הובאו לישראל למכון לחקר הנגב ב-1961 ורק לאחר עשרות שנים, בוררו הזנים המתאימים ונבחר הנגב כמקום המתאים ביותר לגידול של מטעי חוחובה.
בתחילה שימש לתעשיית הדלקים כביו-דיזל, ואף חברת "דלק" הייתה בעלת מטעים לגידול חוחובה באיזור באר שבע.
בהמשך, עם הפחיתה בשימוש בשומן לוויתן שהיווה מרכיב משמעותי בתעשיית הקוסמטיקה, החל שמן החוחובה לתפוס מקום מרכזי בתעשייה וזאת עקב קרבתו המולוקולארית לסבום עור האדם.
כיום רוב חברות הקוסמטיקה משתמשות בשמן חוחובה כחלק מהתכשירים שלהם.

בשנים האחרונות גדל השימוש בשמן חוחובה בצורתו הטהורה עקב רצון של אנשים לצרוך חומרים טבעיים בלבד.

 

%name קצת הסטוריה על שמן חוחובה

לוגו שמן חוחובה | משק מוזס

אודות המשק

משק מוזס חווה משפחתית לגידול וייצור שמן חוחובה בכפר רתמים שבנגב,  המשך קריאה

הזמן שיחה
אשמח לעזור
שלום 👋
איך נוכל לעזור ?